maanantai 10. kesäkuuta 2013

Puolen vuoden tuotoksia


Tosiaan, hurjan pitkän aikaa sitten olen viimeksi päivittänyt, vaikka ompelukoneet ovatkin harva se päivä surranneet. :) No nyt tulee sitten kerralla paljon kuvia, taas. :D


Metsolan ihanaa palloa 3- ja 5-vuotiaille tytöille pitkähihaisten paitojen muodossa, koot 98 cm ja 104 cm. Kaavana jotkut Ottobren peruspaitakaavat.


Pikkuveljelle myös, mutta sinisenä. :) Paita ja pipo, paidan kaava joku vanha Ottobren joka sattui olemaan piirrettynä kansiossa, koko 68/74 cm. Isännälle Marimekon raitatrikoosta t-paita ja oikealla alhaalla 13v tyttären käsityötunnilla tekemät lapaset, joissa äiti "vähän välillä" auttoi :D


Sovituskuvaa poitsun paidasta :)


Jo monta kuukautta sitten ompelin meidän vanhaan babysitteriin uuden päällisen Ikean kankaista. Hyvin palveli ja on jo siirretty varastoon, kun vauva kasvoi siitä "ulos". :D


Välillä itselle jotain, eli Metsolan siksak-neuloksesta tunika ja pipo sekä Käpysen siksaktrikoosta tuubihuivi. Kaavana tunikaan taisi olla joku Ottobren aikoja sitten piirretyn tunikan kaava, en muista ollenkaan mistä lehdestä tai mikä malli.


Siksakneuloksen lopusta surautin tämmöisen hameen/mekon tytölle. :)


Käpysen ohuesta siksaktrikoosta syntyi pipoja ja tuubihuiveja lapsille, sekä toppi 5-vuotiaalle.


Metsolan vihreästä helistinjoustofroteesta vauvalle haalari, kaavana Ottobren joku Kirahvi-haalarin kaava,  jota olen käyttänyt jo useammassa ompeluksessa, tykkään tästä kaavasta ja se löytyy muistaakseni lehdestä 1/13. :) Koko 68 cm.


Samalla kaavalla, mutta koossa 74 cm, Käpysen ihanasta mustikkavelourista haalari vauvalle. :)


8-v pojalle t-paita, trikoo ostettu Masu-verkkokaupasta, josta tosin noudin kankaat, kun omistaja asuu parin km päässä meiltä. :) Koko 134 cm.


Pehemiältä tilatusta sydänneuloksesta ja joustofroteesta sekä raitaresorista huppari ja housut 3-vuotiaalle. Koko 98 cm. Hupparin kaavana käytin muistaakseni Ottobren Kurre-hupparin kaavaa, muokkasin sitä vain pidemmäksi ja ilman vetskaria tein. Housut Saimi-kaavalla.


5-vuotiaalle huppumekko Metsolan sydänjoustiksesta, koko noin 110 cm. Kaavat muokattu ja yhdistelty Ottobren Aamuruskotunikan kaavasta ja Kurre-hupparin hupusta. :)


Metsolaa edelleen, loppu keltainen pallojoustis muotoutui housuiksi ja pipoksi 3-v:lle ja tuota ihanaa Leena Rengon suunnittelemaa kukkajoustista sain semmoisen palan Kangashamstereissa vaihdetuksi, että sain juuri liivimekon (takaa tosin kahdessa osassa, eikä ollut mahdollisuutta oikein kohdistaa kunnolla ;)) koossa 98 cm.

Näköjään siitä riitti vielä 5-vuotiaan pipoksi ;) ja itselle Taikametsäjoustiksesta pipo, sen kangas myös vaihtareita Kangashamstereista. Itselle kesäksi mekko Käpysen Keltamarja(?)-trikoosta ja taisin tehdä samalla kaavalla kuin tuon siksakneulosmekon.


Kevättalvella lupauduin ompelemaan myyjäisiin yhteisen hyvän merkeissä, ja tämmöisiä sinne ompelin. T-paitoja, toppi, shortseja...


... suikalehameita resorivyötäröllä...


Kangaskasseja...


 ... sekä pipoja.. :)


Omalle kultapojulle kesävaatetta koossa noin 70 cm, paitsi tuo pikkuinen apinapipo taisi mennä myös myyjäisiin. :)


Pikkutytöille shortsi-T-paitasettejä trikoosta, koot noin 98 cm ja oikeanpuoleisessa 104/110 cm. Trikoot muut Kangashamstereitten kautta, paitsi tuo turkoosi metsätrikoo joskus Sampsukalta tilattu.


Kesäksi lisää... Kankaat kirppareilta ja Kangashamstereista, paitsi tuo Keijuneitojersey Ikasyrilta.


Pehemiälle ja Majapuulle tuli keväällä tätä ihanaa Kalastaja-trikoota, josta mekko ja toppi pikkutytöille, pallocaprit kierrätystä kirpparilta ostetusta naisten paidasta ja hameen siksak-neulos Kangashamstereitten kautta ostettu.

Sovituskuvia. :)

Tilauksesta liivimekko koossa 110 cm. Kangas tilattu Neenuskalta.


Minä (kuten moni muukin ilmeisesti) olen aivan ihastunut näihin Majapuun neuloksiin... :) Sain ostettua Kangashamstereitten kautta tätä kissaneulosta ja siitä ompelin tyttärelle haalarin, koko noin 110 cm ja kaava oma muokkaus Ottobren kaavoista. :)


Pikkusiskokin halusi kissahaalarin, joten äiti sen teki. ;) Verson Puodin Hurmurijoustiksesta haalari koossa 98 cm. Hupussa Metsolan pikkupalloa.


 Siskon lapsille tilauksesta t-paitoja. :) Kankaat taitaa olla kaikki Kangashamstereiden kautta hankittu.


10-v tytölle ompelin tuollaisen "napapaidan", joita pidetään siis toppien päällä ja sekin kangas taisi tulla meille Kangashamstereitten kautta. Ylhäällä oikealla Kalastajatrikoosta ja Majapuun joustiksesta setti kummipojalle kastelahjaksi, koko 62 cm. Omalle 3-v:lle liivimekko ihanasta Selian Laulukala-joustiksesta koossa 98 cm.


Shortseja omille pojille, koossa 68 cm ja 140 cm. Pipoja myyntiin.


Huppari tyttösellemme, koko 104 cm ja kaava Ottobren ja en nyt muista yhtään mikä sen kaavan nimi on, mutta oli viime vuoden lehdessä alkusyksyllä. :) Metsäretki-kangas Metsolasta ja pilkkutrikoo vaihtareita Tosimummon kanssa. :)


Omille poikasille T-paita-shortsisettejä Kalastaja-trikoosta ja joustofroteesta sekä raitaresorista. :) Koot 68 ja 134 cm. Kaavat Ottobren, osittain muokattu :)Isomman pojan sovituskuvaa :)


Tästä piti tulla itselle tunika, mutta leikkuuvaiheessa pienentelin vähän liikaa, niin lähti sitten Facebookin Ommeltujen vaatteiden kirpparin kautta uuteen kotiin. :) Kaavana taisi olla joku Ottobren tunikakaava. Joustofrotee Metsolasta.

 Itselle kesäksi mekkoa, tunikaa. Molempien kankaat KangasIn:istä ja kaavat Ottobren uusimmasta naistenlehdestä.


Tyttärelle kesäksi joustofroteesta setti koossa 98 cm. Kaavat Ottobren ja kankaat Metsolasta.


Katin Mussukoiden Lentäjänpoika-joustiksesta omalle pojalle t-paita koossa 134 cm.


Toppi 5-v tytölle trikoosta, näihin kaikkiin tämänkokoisiin toppeihin piirsin kaavan Lindexin topista.Koko noin 104 cm.


Pikkusiskolle hupparimekko (tunikan nimellä taisi olla Ottobren lehdessä), mutta muokkasin itse kaavaa isommaksi kokoon 98 cm, kun koot loppui 92:een niin en tiedä piirsinkö epähuomiossa liian pitkän. :) No kiva mekko joka tapauksessa. Ja tuo kaava oli Ottobressä nro 3/13. Trikoo Kangashamstereista ja hupun Hilcon raitatrikoo tuttavan kaupan loppuunmyynnistä.


Majapuun ihanasta Kaivurineuloksesta haalari vauvalle, koossa noin 70 cm. Kaava saatu ystävältä.... ja käytössä :)Kesän juhliin mekko ja huivi nuorimmalle tytölle, kangas löytyi KangasIn:in palahyllystä ja sain siitä myös samanlaisen setin isosiskolle. :) (näkyy alemmassa kuvassa). Kaava Mekkotehtaan Orelma ja huivin kaavan piirsin yhdestä Benettonin huivista.


Tyttösille joustofroteesta setit kesäksi, vähän viileämpinä päivinä nämä ovat kivat, mutta helteellä ei joustofroteisia voi pitää, kun ovat liian kuumia. Sirkusheppa-joustis Metsolasta ja raitajoustis Pehemiältä. Kaavat Ottobren muokattuja :)


Sovituskuvia :)Itselle kesän juhliin mekko Marimekon puuvillasta. Kaava Moda-lehdestä jostakin aiemmilta vuosilta, en muista yhtään mistä. :)


Tilauksesta 11 pikku kangaskassia, menivät eräälle erityisopettajalle, joka halusi kouluvuoden päätteeksi antaa oppilailleen kirjastokassit. :) Leijonakuosiset omille pikkutytöille. :)


Vauvalle helteisiin setti trikoosta koossa 68 cm. Kankaat Puhdepuodista. Kaavat Ottobre.


Edelleen samalla Kirahvi-kaavalla haalari vauvalle, tällä kertaa trikoosta. Kangas ja resori Kangashamstereiden kautta. 


Kisuliini-bodyn kaavalla hihat lyhennettyinä vauvalle body koossa 74 cm. Kankaat tilkkulaatikosta. :)


Metsolan pallojoustiksesta vielä shortsihaalarit vauvalle koossa 70 cm. Samalla kaavalla tehty kuin Kaivurineuloshaalari.


Vauvalle edelleen kesäsettiä. Trikoot Kangashamstereista ja kaavat Ottobren.


Pipoja trikoojämistä myyntiin.


Ottobren Kisuliini-kaavalla body vauvalle koossa 74 cm, lyhensin vain hihat. Kankaat Kangashamstereista ja raitaresori Pehemiältä.


Kirpparilta löysin joskus talvella näitä ohuita trikoita, joista muutamia toppeja surruuttelin, rusetti olalla peittää ruman virhekohdan ;) Koko noin 150 cm.


Samasta kankaasta 3-v:lle helletoppi. Ja tähtitrikoon jämästä sain etukpl:n vielä 86 cm t-paitaan, takakpl ja hihat yksiväristä trikoota. Tämä paita meni siskonpojalle.


Käpysen verkkokaupan Kesämies Kekkonen trikoosta t-paidat miehelle SK-lehden kaavalla koossa M/L ja  vauvalle Ottobren kaavalla koossa 70 cm. Vauvalle vielä pipo samasta. :)


Toissaviikon perjantaina osallistuin ensimmäistä kertaa Facebookin Saumanvara-ryhmän omaan Project SaVaWay:hin,  eli ompeluhaasteeseen. Tällä kertaa aiheena oli Liikkuminen ja tein 10 v tytölle Majapuun Jopo-neuloksesta t-paidan Ottobren kaavalla koossa noin 140 cm ja pyöräilyshortsit kirpparilta löydetystä lycratrikoosta. Tällä viikolla aiheena on Selian ylläripaketti, jota jo jännityksellä odottelen. ;)