maanantai 16. syyskuuta 2013

Kesäisiä ja syksyisiä ompeluksia

Vihdoin ja viimein saan näitä ompeluksia tänne päivitettyä... :D Monet kerrat oon aloittanut kuvien muokkaamisella, mutta aina tullut joku keskeytys ja on jäänyt.. Jäipä sitten vanhalle tietokoneelle myös kesä-ja heinäkuun kuvia, joissa käsitöitäkin olisi ollut aika monia... Se simahti taas kerran juuri kun olin saanut ostettua uuden muistitikun, jonne olisin siirtänyt tärkeimpiä kuvia. :( Jos ne vielä sieltä joskus saan, niin päivitän käsityökuvat sitten tänne. 

Kuopukselle valmistui tämmöinen body Pehemiän ihanasta Norppa-trikoosta, kaavana Ottobren Kisuliini koossa 74 cm, lyhyillä hihoilla vain. 


3v tytölle toppi yksivärisestä viskoositrikoosta, joka jäi yli oman mekon ompelusta sekä leggingsejä capri- että täyspituisena, koot kaikissa noin 98 cm. Kaavat Ottobren muunneltuja ja siksaktrikoo Hamstereista. :)


Pehemiältä tilasin myös tätä kivaa Pärinä-trikoota, josta ompelin T-paidan koossa 134 cm tokaluokkalaiselle pojalle, kaava Ottobren. Itselle tunika/mekko Metsolan joustofroteesta, kaavan olen piirtänyt Lindexistä ostamastani tunikasta ja tällä olen monet tunikat ja mekot tehnyt tänä kesänä itselleni. :)


Tämän parempaa "sovituskuvaa" mulla ei tunikasta ole :)


Vauvalle koossa 74/80 cm shortsisettiä ja haalaria Metsolan joustofroteista. Kaavat Ottobren, t-paidassa muokattu Kisuliinista, shortseissa joku housukaava ja haalarissa Kirahvi-haalarin kaava. Käpysen joustocollegesta housut ihan "omalla kaavalla", kun jäi semmoiset sopivat suikaleet isomman tytön paidasta. :)


Tässä haalarin sovituskuvaa... :) Tää meidän poika on aikamoinen menijä ;)


Tässä sovituskuvaa housuista sekä Hannan Kankaasta tilatusta salmiakkitrikoosta paita pikkuiselle, koko tässäkin noin 74/80 cm. Kaava taisi olla uusimmasta lasten Ottobresta, Li´l Darling tai jotain :)


Retrokankaanpalasta ompelin täyskellohameen muka nuorimmalle tytölle, mutta tuli kyllä sen verran nafti että taitaa lähteä myyntiin. Vauvalle tää olis ihan sopiva ;) mutta ei taida siihen käyttöön päästä :D Raitaresori on Pehemiältä ja pompulanauha jostain tilattu joskus.


Metsolasta tilasin mustaa joustofroteeta, josta ompelin vauvalle "prässihousut", kokona on ehkä noin 80/86 cm  ja kaavapohjana taisin käyttää Ottobren City mouse-housuja ja ovat vielä isot hälle, mutta äkkiäkös ne lapset kasvaa. :) Samasta kankaasta myös nuorimmalle tytölle leggingsit Saimi-kaavaa muokkaamalla koossa 98 cm. Keskimmäisten leggareitten kangas on Kangashamstereista ja 10 v tytöllemme. Koko 146/152 cm.


Käpysen joustocollegea on tämäkin paita, leikattu vaan kahtia taitetusta kankaasta ja tästä jäivät ne suikaleet vauvan housuihin. :) Koko noin 110 cm. Metsolan raitajoustofroteesta leggarit kaveriksi ja näissäkin luultavasti Saimeista muokattu tuo kaava.


Vauvalle taas: Ruskeasta hurmurista ja mustasta joustiksesta huppari sekä Metsolan pallojoustiksesta housut. Koko näkyy kuvassa ;) Tuo Lidlin leimasin, josta on monessa muussakin blogissa puhuttu, on varsin oiva näitte kokolappujen tekemiseen. Hupparin kaavan pohjana Ottobren Mörrimöykky-takkikaava ja housuissa City Mouse.

Pikkutytöille eli 3- ja 5-vuotiaille Pehemiän Siiristä ja Myyrystä mekko ja paita. Pienemmän mekossa kaavana uusimman lasten Ottobren Princess Castle koossa 104 cm ja tuo paita leikattu jonkun peruspaidan avulla koossa 110 cm.


Tässä sovituskuvaa, Linnanmäellä oltiin ja tottakai siellä pitää hattaraa saada. :)


Vähän syksyisempää... Eskarin aloittaneelle pilvitunika ja leggingsit. Molemmat kankaat Hamstereista ja kaavana paidassa Ottobren Fall Basic sekä leggareissa Uncomplicated, molemmat kokoa 110 cm. Nämä on näppäriä eskariarkivaatteita. :)


Oranssista Kekkiksestä vanhin tyttö toivoi alustoppia ja pikkareita ja ne hän myös sai, koko 164/170 cm. Piirretty tytön kaupasta ostetuista vaatteista, niin tuli mieluisat. :) Vauvalle tein lopusta kankaasta haalarin, koko 74 cm ja kaava Kirahvi.


Pipoja.. Helikopterikuvioisista toinen meni synttärilahjaksi eräälle pikkupojalle ja turkoosin tilasi hänen isosiskonsa. Toinen kopteripipo majailee vielä mun kaapissa, päässee kirppikselle myyntiin. ;)


Kun tilasin keväällä tätä Sampsukan Aapiskukkoneulosta, tiesin heti, että teen siitä jotain tälle meidän eskarinsa aloittaneelle. Ompelinkin hupparin, kaavana Ottobren Rest Piece koossa 110 cm ja on sen verran nafti kaava, että on tosi sopiva tämä. :)


Samaiselle tyttöselle leggingsit siksak-trikoosta, kaava Uncomplicated, koko 110 cm. Pari trikoopipoa tilauksesta.

Näille pienimmillehän minä suurimmaksi osaksi ompelen, syystä, että he vielä kelpuuttavat päälleen äidin ompelemia... :O Isommille se ei ole enää itsestään selvää.. toki jotain heillekin ompelen. Tosin eskarilaistyttökin on jo osoittanut semmoisia merkkejä, ettei ihan mitä tahansa päälleen välttämättä laita, mutta toiset äidin ompelemat on kyllä ihan lempparivaatteita... Pitäisi AINA muistaa kysyä häneltä, kelpuuttaako hän tämän ja tämän kankaan, ehkä sitten menisi kaikki... Mutta tässä nyt tunika-leggarisetti sekä eskarilaiselle että 3-v:lle. Kaavoina molemmissa Ottobren Fall Basic pidennettynä tunikamittaan vain ja Uncomplicated-leggingsit. Koot 110 cm ja 104 cm. Niin ja kankaat Perhonen Korvanlehdellä-kaupasta tilattu. :) Paitsi tuo salmiakkitrikoo niitä Hannan Kankaasta tilatun jämiä. :)


Yksiväristäkin välillä... :) t-paita Royal-tuotteelta tilatusta harmaasta trikoosta, keltaista tehosteena sekä ihana merkki rinnuksissa Viljamin Puodista. :) Tästä kankaasta ompelin kyllä myös leggingsit eskarilaiselle, mutta ehkä ne on jääneet kuvaamatta. :O


Ostin Kangashamstereista palan tämmöitä kaunista pitsikuvioista vähän vahvempaa puuvillaa, siitä tein laukun itselleni. Sisälle vetskarilla suljettava tasku, jonne saa kännykkää, avaimia ym.. joka hukkuu aina tämmöisissä kasseissa muun tavaran joukkoon.


Metsolan vihreää pallojoustista oli jäänyt pätkä ja sain vielä siskolta palan tätä, niin ompelin vauvalle paidan ja pipon koossa 80 cm.

Neulominenkin on taas alkanut kiinnostaa syksyn myötä ja parit villasukat olenkin saanut valmiiksi isoimmille tytöille. :)


Syksy tuo aina vähän muutoksia myös sisustukseen ja olohuone sai uudet verhot sekä taulun ja tyynyt Ikean ihanasta puuvillasta. :) Verhojen kankaan ostin halvalla viime keväänä pidetystä kangaskaupan poistomyynnistä.  Marimekon Raanu-kangas pääsi myös tauluksi, toiseen huoneeseen tosin. :) Kangas hamstereitten kautta ostettu Paulalta! :)


5-vuotias tosiaan aloitti eskarin ja tarvitsi tietysti penaalin. :) Sen surautin hänelle Marimekon markiisikangastilkusta ja kierrätysvetskarista.


Ostin keväällä itselleni tunikan Citymarketista, mutta kangas oli niiiiin ohutta ja näytti kaikki mutkat ja makkarat, ettei sitä sitten tullut pidettyä. Kangas oli kuitenkin ihanaa ja tein siitä 10-vuotiaalle tytölle tunikan. :) Saumanvara-ryhmässä olleessa Paapii-Savawayssa ompelin itselleni pipon  ja tuubihuivin syksyksi. :)


Viljamin Puodin Hattarakekkeri-trikoosta muotoutui molemmille pikkutytöille tunikat, taas kaavana Fall Basic pidennettynä ja leggarit ompelin siitä Hannan Kankaasta tilatusta salmiakkitrikoosta. :) Niissä pohjana Saimi-kaava. Koot edelleen 104 ja 110 cm. :)


Itselle leggingsit Majapuun kukonaskelneuloksesta.


Viime perjantaina oli Savawayssa Viljamin Puodin yllärikangas. Siitä ompelin 3 v: lle tunikan/mekon Mekkotehtaan Elina-kaavalla, jota tosin kaventelin helmasta reippaasti, että sain kankaan riittämään. :) Lisänä pitsiä sekä hihoissa että takana olevassa vetskarissa. Marimekon kankaita myyvästä paikallisesta kaupasta ostin palan ohutta raitatrikoota, siitä kaveriksi leggingsit. Niiden kaava muokattu Ottobren Easy Piecestä pidemmiksi. Koko noin 100 cm.


Lauantaina ompelin urakalla valmiiksi leikattuja vaatteita ja kun eilenkin oli niin ihana ilma, tekeleet pääsivät kuvattavaksi pyykkinarulle. :) Majapuulta tilatuista trikoista leggarit ja tunikat pikkutytöille. Raitaresori myös sieltä. (Tästä maatuska-tunikasta eskarilainen muuten sanoi ettei tykkää... eikä aikonut pitää, mutta saapa nyt nähdä. :))


Vauvelille vähän isommassa koossa jo bodya ja paitaa, eli noin 80/86 cm, ettei heti jää pieneksi. Raitajoustis Metsolan, samoin kuin Miina ja Manu-joustis (jonka tosin ostin Hamstereitten kautta) ja siitä ompelin myös tuon reunassa näkyvän pipon. Hauska Handy Man-trikoo Majapuulta. Kaavoina Kisuliini ja Li´l Darling.


10-vuotiaalle tytölle ompelin paidan uusimman lasten Ottobren kaavalla, joka on tämmöinen muodinmukainen laatikkomalli kapeilla hihoilla, nimeä en nyt saa päähäni, mutta hyvä kaava. :) Tekisi mieli tehdä itselle samanmallinen paita jostain kankaasta. Koko 152 cm ja neonraitatrikoo Pienestä Hattutehtaasta tilattu. Itselle Verson Puodin ruskeasta Muisto-joustiksesta tunika. Eskarilaiselle paita pilvivelourista ja 3-vuotiaalle pikkusiskolle Majapuun Siili-trikoosta.  Kaavat näissä(KIN) Fall Basic.


Omasta tunikasta jäi yli sen verran tätä Metsolan aaltojoustista, että sain siitä 3-v:lle housut. Kaava vissiin Uncomplicated ja koko 104 cm. Mustat peruspöksyt siskonpojille tilauksesta Metsolan mustasta joustiksesta, koot 104 ja 86 cm.


Syksyiset aurinkoiset ilmat houkuttaa kuvaamaan ulkona... :) Nuorimmalle tyttöselle Majapuun kissa- ja raitaneuloksista huppari ja housut koossa 104 cm. Kaavat muokattu ja yhdistelty Ottobren kaavoista.


Tämä vauhtivekara ei meinaa aloillaan niin pitkään pysyä, että hänestä saisi kuvia. ;) <3 Metsolan Mokkaruutujoustiksesta haalarit Ottobren Crawler-potkuhousukaavalla, mutta ilman teriä, resorilla vain. Helpommat jo tämmöisellä liikkuvalla vauvalla. :) Hattu Ottobren kaavalla myös. Oli muuten tuo potkarikaava semmoinen kivan kapea, tein olevinani 80 cm, mutta on kyllä just nyt passelit, ja poika käyttää aika lailla 74 cm vaatteita, tosin jotkut 80 cm:kin on käytettäviä jo.


Ja nämä kaikki vaatteet on ommeltu raittiissa ulkoilmassa, toin jo toukokuun lämpimillä ilmoilla ompelukoneen ja saumurin katetulle terassille ulos, kun oli joskus ollut haaveena, että kesällä ommellaan ulkona. :D No on ommeltu nyt ja varmastikaan en enää kesäisin muuten ompelekaan kuin ulkona. :) Lapsetkin tykkää, kun äiti on ulkosalla ja leikkivät mielissään siinä lähistöllä. :) Meillä on niin valtavan kuuma yläkerrassa kesähelteillä, ettei aiempina kesinä ole tullut näin paljon ommeltua ollenkaan. Vieläkin vaan riittää ilmoja ulkona ompeluun, mutta kohta varmaan täytyy muuttaa koneet yläkertaan taas. Hyvää ja aurinkoista syksyä kaikille lukijoille! :)

12 kommenttia:

pivven kirjoitti...

Ihania ompeluksia ja sukkia oot tehny, oot niin taitava et hiukan melkein kateeksi käy :)

Paula kirjoitti...

Onpas taas ihania! Varsinkin tuo Viljamin pitsimekko, huippu!Mää en vielä vauvan kans uskaltaudu savahommiin,ku meillä illat on vähän arpapeliä:)

Tanja K kirjoitti...

Vau, mikä kasa ihania vaatteita! Tarttee selailla vielä muutamaan kertaan uudestaan, kun oli niin monta tosi kivaa.

suvi kirjoitti...

mieletön,miten ihania,tuohon ruutu-hattuun ihastuin <3

Tiina kirjoitti...

Voi miten suloinen tuo alin kuvaussetti! <3

Uskalsitko pitää kaikki päivät/yöt koneita ulkona, siis sateella ja kaikilla ilmoilla? Ilmankosteutta mietin, etten ehkä uskaltaisi omia viedä, alkavat olla sen verran tietokoneita. :)

Suvi kirjoitti...

Kiitos Pivven :) eikös sultakin ne sukka- ja lapasneulomukset suju :)

Suvi kirjoitti...

Kiitos :) tuoreena muistissa ne pikkuvauva-ajan illat, minäkin silloin mietin, että miten te muut pystytte pe-iltaisin ompelemaan kun ei itellä onnistunut se, mutta niin ne vauvat vaan kasvaa ja rytmi kun tulee niin uskaltaa suunnitella eteenpäin päiviä :D

Suvi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Suvi kirjoitti...

Kiitos Tanja :)

Suvi kirjoitti...

Kiitos Suvi :)

Suvi kirjoitti...

Kiitos :) minä oon niin höpsö että otin semmoisen riskin, mutta ei ne oo tuntuneet kärsineen siitä :D tosin jos mulla olis niin hienot ja kalliit koneet kuin sulla niin olisin ehkä harkinnut toisenkin kerran ;-)

pikkis kirjoitti...

Ihan hulluna oot tehny kaikkee ihanaa!!! Miten ihmeessä kerkeet? :O Oot kyllä niin taitava siskoseni! =)