lauantai 25. elokuuta 2012

Neulottua, virkattua ja vihdoinkin OMMELTUA :)

Jo joskus keväällä aloitettu pipo päätyi valmiiksi joku aika sitten. :) Meidän kohta 10 v neiti halusi sen. Ohje omasta päästä ja lanka Novitan sekoitelanka paljeteilla. En muista nyt nimeä. 


Trikookuteesta kori kuteille ;) :)


Meillä oli tämmöinen jumppapallo...


... joka sai ylleen virkatun päällisen trikookuteista.. :) Uusimmassa Novita-lehdessä oli ohje tämmöisiin virkattuihin Novitan Tuubi-langasta, ohjetta mukaillen virkkasin trikookuteesta joka on selvästi paksumpaa.


Meidän pikkukissatkin tykkäävät noista mun kudekeristä ja lankakoreista :D


 Ekaluokkalaiselle valmistui jo keväällä leikatut pari paitaa... Kokona 134 cm ja kaava muistaakseni Ottobren More Grey. Kangas Liandlon Astronautti ja hihojen yksivärinen musta Royal-tuotteelta.


Kangashamstereista ostettu matala interlock-pala muotoutui myös ekaluokkalaiselle paidaksi. Pakko oli vaan yhdistää kahdesta eri kappaleesta, kun oli tosiaan sen verran matala, ettei olisi muuten tuon kokoista saanut. :) Sauman päälle ompelin mustaa trikookanttinauhaa. Hihat samaa mustaa trikoota kuin edellisessä. Kaava Ottobren peruspaita koossa 128 cm.


Tilauksesta siskontytölle pari pipoa. Molemmat trikoot tilattu Sampsukasta. Kaava Ottobren Baggy-pipo.


Meidän kahdelle prinsessalle piti tehdä tästä Liandlon ihanasta prinsessatrikoosta hupparit. :) Kangas Royal-tuotteelta, samoin kuin sivusauman merkit ja resori. Hupun pallokuvioinen viskoositrikoo taitaa olla Hannan Kankaasta. Kaavana uusimmasta lasten Ottobresta se hupparin kaava, joka ei ollut sitä hoikkaa kokoa (hienosti selitetty, kun en millään muista mallin nimeä) vaan ihan tavan, mutta minusta oli aika kapeaa mallia, tai sanotaanko, että kokoaan vastaavaa. :) Kiva malli joka tapauksessa. :)Tässä pienemmän prinsessan poseerauksia... :)Tässä isomman sekä pienemmän. :)


Masuvauvalle olen valmistellut jotain... :) Novitan Hanko-langasta neuloin peitteen, jonka ohje on Erika Knightin kirjasta Neuleita kullannupulle. Ihanan pehmeää tuo lanka, puoliksi kierrätyspuuvillaa, puoliksi akryylia. :)


 Tällaisen minin Jumpsuitin ompelin myös, koossa 56. :D Aivan suloista ommella noin pieniä vaatteita. :) Kaava uusimmasta lasten Ottobresta ja kangas Metsolan joustofroteeta, jota onneksi sain ostettua Kangashamstereitten kautta, kun se jäi minulta keväällä raskauspahoinvoinnissa tilaamatta. :)


Itselle vielä tuubikauluri paikalliselta kangaskauppiaalta ostamastani viskoositrikoosta. Ihan niin perusompelus kuin vain olla voi, mutta noita on kiva pitää... Maha kasvaa vinhaa vauhtia, saa nähdä miten isoksi vielä kasvaa, kun on vielä kolmisen kk laskettuun aikaan... :O :)


tiistai 7. elokuuta 2012

Hiljaiseloa käsityörintamalla...

... tai sanottaisko oikeammin, että ompelurintamalla ainakin. Virkkausta ja neulontaa olen harrastanut, mutta ompelu ei vain ota innostaakseen tai välillä tuntuu, että saattais vähän innostaakin, mutta on niin paljon muuta tekemistä näin kesällä, ettei muka jouda. Saapa nähdä, jos sitten, kun syksyviileät tulevat. :) Me ollaan reissattukin sen verran ja meillä on ollut vieraita, ettei ole ollut senkään puolesta aikaa. Virkkuun ja neuleen pystyy aina ottaa mukaan reissuun, mutta ompelukone on vähän hankalampi juttu. ;)

No, jotain pientä on valmistunut: 4-vuotiaalle tyttärelle myös lippapipo, kuten taisi pikkusiskolla olla edellisessä postauksessa. Lankana Novitan Tennessee ja muita puuvillajämälankoja. 


Vessaan matto trikookuteista. Ohje taisi olla Kauhavan Kangasaitan, nyt en vain muista mallin nimeä. Samansävyisen korin myös virkkasin, mutta ei ole tullut kuvattua. :)


Pyöreiden korien sijasta olen myös kokeillut neliskulmaisia koreja, vähän niinkuin harjoituksena. Tämä trikookuteesta...


... ja tämä Novitan Hanko-langasta kaksinkertaisesta. Mallit omasta päästä. :)


Yks valmis matto taitais vielä myös olla, mutta jäänyt kuvaamatta sekin. :) Jospa mua se ompelukärpänenkin vielä puraisis, kun olis mukava tälle masuasukille ommella jotain, onneksi on vielä 15 viikkoa laskettuun aikaan, niin vielä tässä ehtii... :)