perjantai 6. heinäkuuta 2012

Virkattuja

Mua on nyt kesällä näköjään vetänyt tuo virkkuukoukku puoleensa... :) Virkkuutyö on niin helppo ottaa mukaan matkoillekin ja helppo laittaa sivuun tarvittaessa. Tosin ompeluinnostus on saanut lisää potkua tällä viikolla ilmestyneestä uudesta Ottobre-lehdestä, jossa oli toinen toistaan ihanampia kaavoja kokeiltavaksi. Mutta näillä aurinkoisilla säillä ei tuo mun kuuma yläkerran ompeluhuone oikein vedä puoleensa, joten olen piirrellyt vain kaavoja toistaiseksi. Kyllä se ompelukärpänen vielä puraisee, kunhan ilmat viilenee. :D

Tässä me kyllä tehtiin lasten kanssa mosaiikkityötä, ensimmäinen kokeilukappale.. :S Olin kerännyt askartelutarvikkeisiin rikki menneitä posliiniastioita, joita lapset innolla paukuttelivat pyyhkeen sisällä vielä enemmän rikki. Varastosta löytyi myös vanha puutarjotin, jonka pintaan teimme mosaiikin. 


No, lopputulos ei ollut ihan sitä mitä hain, kun viimeistelylaasti jäi vähän liian pitkäksi aikaa kuivumaan, eikä sitten millään meinannut lähteä pois posliinipalojen päältä... :D Mutta ihan kiva koriste tuo tarjotin on, päätyi ulkopöydälle kannattelemaan kukkaruukkua. :DLomareissulla virkkasin itselleni jostain Novitan sesonkiakryylilangasta tuubihuivin syksyä ajatellen. Kivan tuntuinen lanka oli, vaikka taisi olla 100% akryylia. Malli omasta päästä.


Tämmöinen prinsessankruunu valmistui samaisella reissulla, tosin se tärkättiin sokerivedessä vasta kotona muotoonsa, on nyt koristeena hyllyn päällä, toki tytöt voivat tarvittaessa ottaa sen prinsessaleikkeihinsä. :D Ohje oli Moda-lehdestä nro 3/12. Lankana Novitan Tennessee.


Juhannusviikon mökkireissulla virkkasin kuopukselle lippapipon, jossa koristeena kukkasia. Idean sain http://muntekema.blogspot.fi/2012/06/virkattuja-hellehattuja.html näistä hatuista. Lankana Novitan Tennessee ja langanjämiä kukissa.


Neiti mökillä juhannusaattona... :)
Tämä vähän isompi projekti valmistui juhannuksen jälkeen. Trikookuteesta virkattu Kauhavan Kangasaitan "Helminauha"-matto. Tykkään kyllä ja oli vaihteeksi mukava virkata suorakulmaista mattoa pyöreän sijasta. :)


Tässä pikkuneiti 2,5 v juhannustunnelmissa uimassa keijupuku päällä.. :) Aurinkoisia ja lämpimiä kesäpäiviä kaikille lukijoille... :)