torstai 22. maaliskuuta 2012

Trikoota ja puuvillaa...

Piti jatkaa näitten kesäisten vaatteitten tekemistä.. :)  Tästä ihanasta sydäntrikoosta ompelin 9v tytöllemme t-paidan jollain Ottobren vanhemmasta lehdestä otetulla raglanhihapaidan kaavalla koossa 146 cm. Trikoo tilattu muistaakseni Lasten Metsolasta. 


Kummipojalle pitkähihainen peruspaita Metsolan Lada-trikoosta koossa 116 cm. Kaava Ottobren peruspaita. Resorit Marimekon.


Peruscollegehousut koossa 110 cm Ottobren Saimi-kaavalla. Toppi koossa n. 140 cm, muokattu peruspaitakaavasta ja tuo helma meni niin vinkuralleen, että mun on pakko purkaa se ja ommella uudelleen.   :(

Kuopukselle collegehousut uusimmasta Ottobresta otetulla kaavalla, joka näytti tosi kivalta lehden kuvissa, mutta minä ehkä tein jotain kummallista, kun nuo sivusaumat kiertyy todella ikävästi eteen... :O Yritin kyllä oikean langansuunnankin katsoa kangasta leikatessa, mutta mikä lie...? No kotikäyttöön kumminkin ainakin pääsevät... :) College tilattu Sampsukasta samoin kuin taskuissa oleva trikoo. Ja koko näissä 98 cm.


Itselle tunika Metsolan Ruiskukka-joustofroteesta, koossa jota en kehtaa edes sanoa... :D Kaava sama jolla teen suurimman osan omista tunikoistani, otettu jostain vanhemmasta Moda-lehdestä. :)Pipoja, omalle tuo kärpässieni, joka onkin tytön päässä, toinen samanlainen ja muut myyntiin. Onpa siellä yksi ihan pikkuinen vauvanpipokin... :)


Näitten piti mennä vauvalahjoihin, mutta surkeeta sentään, kun irrotin pieleen mennyttä kam-neppiä, niin kankaaseen tuli reikä... :( No, jos joskus omassa käytössä tarvitaan niin sitten siihen. :) Kangas ostettu Kangashamstereitten kautta ja resori Marimekon, kaava yhdestä aika vanhasta kaavakirjasta ja koko näissä 60 cm. 


 Tämä puku nyt pääsi kumminkin vauvalahjojen joukkoon... :) Kestovaippakaupasta tilasin tätä kopiopilvitrikoota (!) ja huomaa muuten siihen aitoon verrattuna todella selvästi tuon raportin eron, tässä näkyy tuo väli noissa pilvien väleissä kun taas Jny:n kankaassa pilvet ovat sekaisin eikä näy noin selvää rajaa.. :O No, kaunista kangasta kumminkin ja tämä potkupuku on kokoa 56 cm ja tehty Suuren Käsityölehden kaavalla nro 1/08 lehdestä otetulla. :)


Siskolta ostetusta suloisesta ajoneuvotrikoosta ompelin myyntiin 104 cm t-paidan, joissa hihoissa Sampsukan yksiväristä trikoota sekä pikkuisen vauvansetin koossa 56 cm, raidallinen kangas Royal-tuotteelta tilattu. T-paidassa peruspaidan kaava, setin paidassa Ottobren vanhemmasta lehdestä otettu kaava ja housujen kaava uusimmasta Ottobresta. 


Tämäkin t-paita myyntiin, kokoa taisi olla 98 cm, ellen ihan väärin muista :) Peruspaidan kaava Ottobrelta.  Kangas tilattu Royal-tuotteelta, aivan ihanaa Leena Rengon suunnittelemaa maatilatrikoota, hihoissa Sampsukan yksiväristä trikoota, josta myös pääntien kanttaus. Ja helma menee miten sattuu :( Täytyy kattoo jos purkas ja uudelleen ompelis..


 Omalle 2-v neitille tästä uutuustrikoosta ompelin raglanhihaisen t-paidan kesäksi... Trikoo siis Sampsukalta tilattu ja tuo kaava taisi olla Ottobren Papana-paita koossa 92 cm, lyhensin vain hihat. :) Raidallisesta trikoosta (Royal-tuotteelta) kaveriksi haaremihousut koossa n. 90 cm. :)


Ottobren Muraveinik-kaavalla ompelin hatun kuopukselle kevääksi. Päällinen joustofroteeta, vuori raidallista trikoota, en enää muista mistä nuo ostettu. :) Koko taisi olla 48 cm. Ja nyt olen kertakaikkiaan ihastunut näin kevään kunniaksi kaikkiin suloisiin kuviollisiin puuvilloihin, joista olen ommellut tunikoita ja mekkoja Farbenmixin Hannah-tunikan kaavalla. :) Kankaat ostettu Kangashamstereista, paikallisesta kangaskaupasta sekä tilattu Iinusta ja Ompelun Ihanuudesta. :) Kaikki kokoa 86/92- 104/110 cm. :) Osa omille, osa myyntiin... :)
Suloista kevään odotusta kaikille teille, jotka näitä mun sepostuksia luette! :)

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Sekalaista seurakuntaa

Pitääpäs nyt laittaa tästäkin haalarista kuvaa tänne, tämä haalari meni siskon vauvalle ja lupasin julkaista sen vasta kun vauva on syntynyt. :) Eli 56 cm haalari Ottobren uusimmasta lehdestä, taisi olla ulkohaalarin kaava, niin tuli tämmöinen vähän reilumman kokoinen. :) No, menee varmaan keväällä ja kesällä ihan ulkohaalarina, jos sitten vielä mahtuu. :) Turkoosi velour ja keltaiset resorit Lasten metsolasta ja autotrikoo Kangashamstereista, vetskari Sampsukasta ja eteen applikoin tuommoisen auton Metsolan On The Road-joustiksesta. :) 
Omalle "vauvalle" tämmöinen vuoritettu trikootakki. :) Kaava myös uusimmasta Ottobresta, koko 92 cm. Maatilatrikoo Jofotexilta ja sininen yksivärinen trikoo vuorina ja kanttauksissa jostain kangastilauksesta, luultavasti Nanson trikoota. :) Nepit Royal-tuotteelta. Itse olen vähän pettynyt noihin Jofotexin trikoihin siinä että tuntuvat aika nopeasti pesuissa haalistuvan, onko kukaan muu huomannut samaa? :O Ihania kuoseja mutta harmittaa jos niin nopeasti menettävät väriä, vaikka olen pessyt ne normaalisti 40 asteessa ja värillisille tarkoitetulla pesuaineella enkä todellakaan ole laittanut kuivaajaan. Kokeilin muuten tuohon alareunan päärmäykseen varmaan eka kerran ompelukoneen hunajakenno-ommelta ja aion vastakin koittaa sitä. :)


Sovituskuvia :)

Samalle neidille taas yksi haalari, nämä on niin suosittuja meillä... :) Bambivelour Lasten Metsolasta samoin kuin pinkki resori ja hupun vuoritrikoo kirpparilta. Kaava sama kuin aiemmissa haalareissa, koko 98 cm noin..

Ja tässä päällä... :)

Isosiskolle myös haalari samalla kaavalla koossa noin 110 cm. Vähän reilu on vielä mutta pystyy pitämään kuitenkin jo. :) Leppistrikoo kakkoslaatuista ja ostettu Pikkuauringosta, raitatrikoo Ompelun Ihanuudesta. Punainen resori Kangashamstereiden kautta.


Hattu myyntiin, koko  46 cm. Sovitusmallina oma neiti. Traktorijoustis ostettu Kangashamstereitten kautta ja vuorina yksivärinen ruskea trikoo ystävältä ostettu. Kaava Ottobren Muraveinik.


Vauvalahjaksi ajattelin ensin tätä 56 senttistä haalaria, mutta tuo vetskari meni sen verran vinkuralleen, että taidan säästää tämän, jos itse vaikka tarvitaan vielä tämmöistä. :) Raitajoustis Metsolasta samoin kuin musta resori. Kaava Suuri Käsityölehdestä nro 1/08. Vetskari kierrätystä.


Neiti 2v:lle samettihaalarit Ottobren Back to Seventies-kaavalla, joka on siis uusimmassa nrossa. Koko 92 cm. Ohut vakosametti ostettu tuttavan kaupan loppuunmyynnistä ja on siis Hilcon. Tässä haalarissa meni kyllä nuo etutaskut eri kohtiin, mutta ei kerrota kellekään ;).


Etuläpän vuoriksi laitoin retropuuvillaa ja taakse tuon oman merkin. Nämä merkit alkaa olla ihan lopussa, olisko enää yksi jäljellä. :O

Kaavakokeilu jostain kirjastosta lainatusta Burda-lehdestä. Siinä oli tehty rooliasu shortsihaalari ja minä tein sitten kesäksi ihan vaan trikoosta tämän, mutta on kyllä aika leveä malli. :S Jos teen vielä tällä niin pitää kyllä muokata. Koko 104 cm. Ihana lintutrikoo Kangashamstereitten kautta ostettu.


Suuri Käsityölehden helmikuun numerossa oli kiva nuorisokaava, jolla ompelin vanhimmalle tytölle tunikan. Bambitrikoo Lasten Metsolasta samoin kuin mustat resorit. Koko 32.


Sovituskuvaa.. :)

Pahnanpohjimmaisena nämä collegehousut, jotka löysin kirpparilta ostamastani tilkkupussista, ne oli siis jo valmiiksi saumuroitu ja ompelin siis vain vyötärölle kuminauhan ja lahkeisiin resorit. Näissä ehkä koko aikuisten L ja varmaan laitan myyntiin kun ei oo meillä sen kokoista käyttäjää. :)


Aurinkoisia kevättalven päiviä kaikille lukijoille!! :)